junioren

Groep tennisles
Deze cursus bestaat uit 17 lesweken van 50 minuten en bestaat uit 8 deelnemers. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde trainers, die minimaal in het bezit zijn van KSS-niveau 3. Tijdens de les wordt getraind op technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden binnen de verschillende spelsituaties.

Privé tennisles
Tijdens deze individuele training van 25 of 50 minuten kun je optimaal werken aan je eigen doelstellingen. Het aantal lessen van de cursus bepaal je zelf. Het grote voordeel van deze lesvorm is dat de trainer elke aankomende bal precies zoals bedoeld kan aanspelen. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde trainers, die minimaal in het bezit zijn van KSS-niveau 3. Voor optimale aandacht en een intensieve training is dit de meest ideale trainingssituatie. Er wordt in overleg met jou een planning gemaakt en ingespeeld op de meest relevante training. Dit kan technisch en/of tactisch zijn. Wij bieden de mogelijkheid van een video analyse systeem om de slag optimaal te verbeteren.
Stuur een mail naar info@tennisschoolutrecht.nl voor het aanvragen van een privétraining.

Duo tennisles
Tijdens deze trainingsvorm werk je met 2 spelers van gelijk niveau op een hoge intensiteit. Misschien is dit wel de training met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Samen met de trainer bepaal je de doelstellingen en maak je een plan om dit doel te bereiken. Elke oefenvorm kan aan 2 kanten van het net optimaal neergezet worden, waarbij elk balcontact wordt gezien door de trainer. Hierdoor sla je veel ballen en krijg je continu feedback. Wij raden aan de les 50 minuten in te plannen voor een optimaal resultaat. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde trainers, die minimaal in het bezit zijn van KSS-niveau 3.
Stuur een mail naar info@tennisschoolutrecht voor het aanvragen van een duo training.

Tennisschool Utrecht maakt gebruik van het KNLTB tennisprogramma ‘Tenniskids’.
Tenniskids is het KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 14 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een groepje met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden.

Voordelen van tenniskids

  • Concrete doelen
  •  Zichtbare en meetbare vooruitgang
  • Kinderen leren op een leuke manier de juiste techniek
  • Ze ontwikkelen zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn

We werken bij het tenniskids programma met diploma’s waarin duidelijk wordt wat de vooruitgang is van het kind. Dit werkt enorm motiverend. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van de kinderen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Tenniskids is volledig afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van een kind. Dit zie je terug in de vier verschillende fases, Blauw, Rood, Oranje en Groen, waaruit Tenniskids bestaat. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten, waardoor kinderen tennis snel leren spelen.

Tenniskids Blauw
Voor de jongste kinderen is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen, van 4 tot 6 jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind.

Tenniskids Rood
In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids Oranje
In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood. In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen
In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi. Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan. Als wij als trainers vinden dat een kind is uitgeleerd in de groene fase stappen ze over naar de gele tennisbal.

 

www.tennisschoolutrecht.nl - info@tennisschoolutrecht.nl - facebook.com/tennisschoolutrecht. Inlog